۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۲:۴۶

مرداسی :

200 هزار بافنده بیمه می‌شوند

200 هزار بافنده بیمه می‌شوند

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به بیمه شدن 49 هزار بافنده در سال 89 گفت: امسال هدفگذاری برای بیمه کردن 200 هزار قالیباف در کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، فیصل مرداسی در یک نشست خبری گفت: در سال گذشته 49 هزار قالیباف در کشور بیمه شدند و 80 هزار نفر دیگر نیز در حال سپری کردن مراحل انجام بیمه تکمیلی خود هستند، از سوی دیگر هدفگذاری بر این است که امسال 200 هزار بافنده در سراسر کشور بیمه شوند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: با توجه به رشد نسبتا مناسب صادرات فرش دستباف در سال 89 هدفگذاری بر این است که در سال 90، صادرات فرش دستباف کشور ارتقا یابد، به همین دلیل مرکز ملی فرش ایران برنامه‌های متعدد و متنوعی را برای حمایت از صادرکنندگان فرش دستباف در نظر گرفته است که دامنه آن از برگزاری و حمایت آنها در نمایشگاههای داخلی و خارجی است.

وی تصریح کرد: بیمه مکمل قالیبافان مزایای بسیاری برای بافندگان فرش دستباف ایرانی دارد، به نحوی که قالیباف می تواند علاوه بر برخورداری از بیمه درمان، با پرداخت حق بیمه از 100 درصد حقوق خود در دوره بازنشستگی برخوردار شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهارداشت: در نمایشگاه کتاب که در اردیبهشت ماه سال جاری برگزار می شود، قصد داریم تا جلد اول و دوم از مجموعه 4 جلدی دایره المعارف فرش دستباف را رونمایی کنیم؛ در کنار این تفاهم نامه ای امروز با شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران به امضا رسیده است که بر مبنای آن از مشارکت کنندگان در نمایشگاههای فرش دستباف پشتیبانی به عمل آید.

به گفته مرداسی، تلاش مرکز ملی فرش ایران این است که علاوه بر حفظ بازارهای سنتی، به سمت بازارهای جدید و رونق آن در صادرات فرش دستباف حرکت کند که بر این اساس، پروژه های تحقیقاتی جدیدی برای حضور موثر در بازار چین در حال انجام است.

وی اظهار داشت: آمریکا به عنوان اولین کشور واردکننده فرش دستباف، با تحریم این کالای نفیس و اصیل ایرانی اقدام ظالمانه ای را در حق شهروندان خود انجام داد؛ چراکه آمریکایی ها علاقمندی بسیاری به خرید فرش دستباف ایرانی دارند که البته هم اکنون نیز به دلیل وجود تقاضا در این کشور، باز هم عرضه فرش دستباف ادامه خواهد یافت ولی شهروندان آمریکایی باید این کالا را گرانتر از قبل خریداری کنند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: مرکز ملی فرش ایران تلاش دارد تا تعامل خوبی را با ذی نفعان تولید و تجارت فرش دستباف برقرار سازد و به همین دلیل، شورای راهبردی فرش دستباف را فعال کرده است و لذا مرکز ملی فرش ایران در سال جدید تلاش دارد تا تمامی فعالیتهای خود را با کسب نظر از ذی نفعان این حوزه عملیاتی کند.

مرداسی گفت: در برنامه پنجم توسعه فرش دستباف وارد شده است در حالیکه در 4 برنامه توسعه اقتصادی گذشته، هیچ اشاره‌ای به فرش دستباف نشده بود. این درحالی است که برای اولین بار در سال 90 که سال اول برنامه پنجم توسعه است فرش در بودجه های سنواتی به صورت موکد گنجانده شده است .

وی با اشاره به برگزاری موفق نوزدهمین نمایشگاه فرش دستباف در سال گذشته و نیز برگزاری جشنواره فروش داخلی فرش دستباف در بهمن و اسفند سال 89 افزود: بر این اساس، بیستمین نمایشگاه فرش دستباف در مهرماه سال جاری برگزار می‌شود و تمام تلاشها به کار بسته خواهد شد که نمره بیست در کارنامه برگزاری این نمایشگاه به ثبت رسد.

مرداسی از دستور ویژه وزیر بازرگانی برای تخفیف حضور مشارکت کنندگان در بیستمین نمایشگاه فرش دستباف خبرداد و تصریح کرد: امید می رود هزینه مشارکت کنندگان در این نمایشگاه که از تولیدکنندگان این هنر-صنعت اصیل ایرانی هستند کاهش یابد و شاهد حضور پرشور آنها در نمایشگاه بیستم باشیم.

وی از برگزاری دومین جشنواره فروش داخلی فرش دستباف در اواخر سال 90 خبرداد و گفت: به دنبال برگزاری موفق دوره اول جشنواره فروش داخلی و کشش بازار نسبت به خرید فرش دستباف، دومین دوره این جشنواره برگزار می شود.

مرداسی همچنین با اشاره به آموزش عمومی قالیبافان گفت: دوره های بهبافی از سوی مرکز ملی فرش ایران برگزار و تلاش شده تا مهارت و کیفیت بافت بافندگان را ارتقا بخشیم. ضمن اینکه دوره ارگونومی نیز برگزار شده تا به سلامت بافندگان کمک شود.

وی اظهار داشت: سال گذشته یکی از برنامه های مرکز ملی فرش ایران، استفاده از قابلیت و توان استانداران برای توجه به بافندگان فرش در برخی استانهای کشور بود که بر این اساس وزیر بازرگانی در اواخر سال گذشته از 8 استاندار به خاطر این تلاش ویژه، تقدیر کردند و امسال نیز امیدواریم که تعداد استانداران به 15 نفر برسد.

همچنین در ادامه محسن حسن‌زاده، معاون تولید مرکز ملی فرش ایران گفت: فرآیند تولید فرش و بهره برداری از ابتدا تا انتها در این حوزه معاونت قرار می گیرد و بر این اساس، تلاش به عمل آمده است تا در واحدهای تولیدی فرش دستباف، استقرار ایزو مورد پیگیری قرار گیرد.

وی افزود: بر این اساس 7 شرکت تولیدی در سال گذشته موفق به دریافت ایزو شده اندو 41 شرکت نیز در مرحله استقرار آن و 18 شرکت نیز در مراحل اولیه و 23 شرکت نیز در حال ممیزی داخلی برای دریافت این گواهینامه هستند.

به گفته حسن‌زاده، سال گذشته قیمت مواد اولیه فرش دستباف به دلایلی نظیر خشکسالی چین به عنوان کشور اصلی تولیدکننده ابریشم و سیل پاکستان، قیمت جهانی مواد اولیه فرش دستباف را افزایش داده و بر این اساس، قیمت در داخل ایران نیز بالا رفت، به همین دلیل تعرفه واردات نخ خام از 20 درصد به 6 درصد و تعرفه پیله ابریشم از 12 درصد به 5 درصد تقلیل یافت.

وی از معرفی بافندگان به بانکها برای دریافت 8 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات خبرداد و تصریح کرد: در مرحله انعقاد تفاهم نامه با بانک توسعه صادرات هستیم.

حسن‌زاده از برگزاری جشنواره طرح و نقش فرش دستباف از 18 تا 25 اردیبهشت ماه جاری خبرداد و گفت: این جشنواره با انگیزه معرفی آثار برتر اساتید و فراهم کردن محیطی برای تعامل با تقاضاکنندگان طرح و طراحان برگزار می شود ضمن اینکه در حاشیه آن نمایشگاهی از آثار برگزیده طراحان کشور برپا می‌شود.

کد خبر 1303812

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha